EU ja Afrikka – Miten rakennamme aidon kumppanuuden?

13.4.2018 09:15  –  13.4.2018 13:00

Vuonna 2017 Euroopan ja Afrikan suhteet nostettiin poliittiselle agendalle niin G7- ja G20-kokouksissa kuin viidennessä EU-Afrikka-huippukokouksessakin. Samaan aikaan eurooppalaiset ja afrikkalaiset kohtaavat samankaltaisia globaaleja haasteita. Miten EU:n ja Afrikan suhteita tulisi viedä eteenpäin? Millaisesta yhteistyöstä hyötyvät sekä eurooppalaiset että afrikkalaiset?

Aika: perjantai 13. huhtikuuta 9.15–13
Paikka: Paasitorni, Siltasaari-Sali, Paasivuorenkatu 5 A (Helsinki)

Tervetuloa keskustelemaan EU:n ja Afrikan suhteiden tulevaisuudesta Euroopan komission Suomen-edustuston ja Kehyksen seminaariin!

Tilaisuuden avaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen. Lisäksi mukana keskustelemassa ovat muun muassa Euroopan ulkosuhdehallinnon Pan-Afrikkalaisista suhteista vastaava päällikkö Kristin De Peyron sekä Euroopan komission kansainvälisen yhteistyön ja kehitysasioiden pääosaston yksikönpäällikkö Antti Karhunen.

Millaista yhteistyötä EU:n ja Afrikan välillä kannattaisi edistää konkreettisesti esimerkiksi yritysten tai yliopistojen välillä? Millaista yhteistyötä mantereiden kansalaisyhteiskunnat tekevät esimerkiksi rauhantyössä ja demokratian vahvistamisessa? Tartumme näihin konkreettisempiin aiheisiin temaattisissa työpajoissa.

Seminaarin kieli on englanti.

Tilaisuus on täynnä. Peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse sonja.hyotyla(at)kehys.fi.