EU:n kehityspolitiikka tienhaarassa

13.9.2017 12:30  –  13.9.2017 14:30

Euroopan unionin kehityspolitiikkaa ohjaava uusi kehityspoliittinen konsensus astui voimaan kesäkuussa. Millaista EU:n kehityspolitiikka on uuden konsensuksen alla? Ja miten EU:n kehityspolitiikan suhde esimerkiksi muuttoliikkeeseen ja turvallisuuteen muuttuu?

Aika: 13. syyskuuta klo 12.30
Paikka: Paasitorni, tila 304, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki

Kehyksen ja Eurooppalaisen Suomen tilaisuudessa käydään keskustelua siitä, mitä muutoksia EU:n tuore kehityspoliittinen konsensus tuo EU:n ja jäsenmaiden kehityspolitiikkaan ja -yhteistyöhön.

EU:n kehitysministerit pääsivät sopuun uudesta konsensuksesta 19. toukokuuta. Suomea kehitysministerien kokouksessa edustanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kertoo seminaarissa, mitä tuore kehityspoliittinen konsensus tarkoittaa EU:n ja Suomen kehityspolitiikalle. Lisäksi mukana keskustelemassa ovat kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti ja Väestöliiton seksuaalioikeuksien asiantuntija Elina Korhonen.

Neuvoston, parlamentin ja komission edustajat allekirjoittivat konsensuksen European Development Days -tapahtumassa Brysselissä 7. kesäkuuta.

EU:n kehityspolitiikka tienhaarassa -tilaisuuden järjestävät Eurooppalainen Suomi ry ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys. Tilaisuus toteutetaan ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus-tuella.

Tervetuloa keskustelemaan EU:n kehityspolitiikan tulevaisuudesta!

Pyydämme ilmoittautumisia alla olevalla lomakkeella. Lämpimästi tervetuloa!