Globaalin kansalaiskasvatuksen arvostus ja rahoitus Euroopassa

9.4.2018 14:00  –  9.4.2018 16:00

Kehys kutsuu sinut keskustelemaan globaalin kansalaiskasvatuksen arvostuksesta ja rahoituspohjasta niin Suomessa kuin EU:ssa. Miten nostamme globaalin kansalaiskasvatuksen merkitystä poliittisella tasolla? Mitä uusia yhteistyömuotoja ja ratkaisuja voimme tarjota?

Aika: maanantai 9. huhtikuuta klo 14–16
Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7 krs. 00530 Helsinki

Eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö CONCORD julkaisi maaliskuussa ”Global Citizenship Education in Europe: How much do we care?”-raportin, joka tarkastelee EU:n jäsenvaltioiden ja Norjan hallitusten globaaliin kansalaiskasvatukseen suuntaamaa rahoitusta vuosina 2011–2015. Lisäksi raportissa pohditaan globaalin kansalaiskasvatuksen käsitteeseen ja sen tulkintoihin liittyviä eroavaisuksia maiden välillä.

Globaalilla kansalaiskasvatuksella on valtavasti mahdollisuuksia vahvistaa ymmärrystä kestävästä kehityksestä, saada ihmiset tarttumaan toimeen ja osallistumaan paremman yhteisen elämän kehittämiseen. Laaja-alainen näkemys siitä, ettei kasvatus ja koulutus tapahdu vain opetussektorilla, on tärkeää, jotta ihmiset löytävät omat tapansa oppia, innostua asiasta ja siten saada aikaan myös laajempaa vaikuttavuutta. Agenda 2030:n periaatteet lähtevät siitä, että monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan erilaisten toimijoiden osaamista, yhteistyötä ja uusia ratkaisuja.

Raportin esittelee Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen. Aiheesta on keskustelemassa myös ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston päällikkö Satu Santala.

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella viimeistään torstaina 5. huhtikuuta.

Lämpimästi tervetuloa!