Järjestötapaaminen Suomen EU-puheenjohtajuuskaudesta

26.3.2018 14:00  –  26.3.2018 16:00

Kehys kutsuu kansalaisjärjestöt keskustelemaan Suomen tulevasta EU-puheenjohtajuuskaudesta syksyllä 2019. Mitä teemoja järjestöjen tulisi pitää yllä kauden aikana? Mihin haluamme vaikuttaa ja miten sen teemme? Tule ideoimaan ja antamaan panoksesi puheenjohtajuuskauteen!

Aika: maanantai 26. maaliskuuta klo 14–16
Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4 (7. krs)

Suomi ottaa Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaan roolin puoleksi vuodeksi heinäkuussa 2019. Puheenjohtajamaa suunnittelee ja johtaa muun muassa neuvoston kehitys- ja AKT-työryhmien kokouksia, ja siten myös vaikuttaa neuvoston agendaan.

Suomen EU-puheenjohtajuus osuu kehityspoliittisesti tärkeään aikaan, sillä vuonna 2019 agendalla ovat EU:n tulevien vuosien rahoitus kehitysyhteistyölle sekä EU:n suhteita Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden kanssa määrittelevät Post-Cotonou-neuvottelut.

Keskustelu Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kehityspoliittisista painopisteistä avattiin marraskuussa Kehyksen syysseminaarissa. Tuolloin potentiaalisiksi teemoiksi nousivat muun muassa Agenda 2030, gender ja kehitys sekä eriarvoisuuden vähentäminen.

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella viimeistään torstaina 22. maaliskuuta.

Lämpimästi tervetuloa!