Kehyksen syysseminaari: Kohti Suomen EU-puheenjohtajuuskautta

16.11.2017 14:00  –  16.11.2017 16:00

Mitä teemoja Suomen tulee korostaa EU:n puheenjohtajuuskaudellaan syksyllä 2019? Kuinka paljon Suomi voi vaikuttaa EU:n kehityspoliittiseen agendaan puheenjohtajuuskautensa aikana?

Aika: torstai 16. marraskuuta klo 14–16

Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4 (7. krs)

Suomi ottaa Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaan roolin puoleksi vuodeksi heinäkuussa 2019. Puheenjohtajamaa suunnittelee ja johtaa neuvoston kehitys- ja AKT-työryhmien kokouksia, ja se voi myös vaikuttaa neuvoston agendaan. Puheenjohtajuuskauden valmistelut on jo aloitettu, ja nyt on oikea aika vaikuttaa Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteisiin.

Suomen EU-puheenjohtajuus osuu kehityspoliittisesti tärkeään aikaan, sillä vuonna 2019 agendalla ovat EU:n tulevien vuosien rahoitus kehitysyhteistyölle sekä EU:n suhteita Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden kanssa määrittelevät Post-Cotonou-neuvottelut.

Kehys ja ulkoministeriö haluavat nyt avata keskustelun Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kehityspoliittisista painopisteistä. Mitä teemoja Suomen tulisi pitää esillä EU-puheenjohtajuuskautensa aikana? Kehyksen syysseminaarissa haetaan yhdessä ehdotuksia Suomen painopisteiksi.

Tervetuloa keskustelemaan ja antamaan panoksesi Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen!

Pyydämme ilmoittautumisia tiistaihin 14.11. mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

(Kuva: Johannes Jansson / Creative Commons (CC BY 2.5 DK))