Kestävä ja tasa-arvoinen talous – onko EU:sta tiennäyttäjäksi?

2.6.2017 10:00  –  2.6.2017 12:00

Millainen olisi tasa-arvoinen maailmantalous? Mitä feministinen taloustiede ja -politiikka voi tuoda kestävän kehityksen toimeenpanoon? Mikä on EU:n talous- ja kauppapolitiikan suhde kestävän kehityksen tavoitteisiin, kuten sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen?

Aika: perjantai 2.6. klo 10-12 (jatkamme suoraan Kestävä kehitys ja globaali talous -julkaisun julkistamistilaisuudella klo 12-13)
Paikka: kokoustila Sugar, Café Köket, Aleksanterinkatu 28, Helsinki

Tervetuloa Kehyksen avoimeen keskustelutilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan EU:n talous- ja kauppapolitiikasta sekä sen mahdollisuuksista auttaa eriarvoisuuden poistamisessa! Tarkoituksena on nostaa esiin uusia ja rohkeitakin ajatuksia tasa-arvoisemmasta maailmantaloudesta ja siitä, kuinka EU voisi sitä edistää. Tilaisuus juhlistaa osaltaan Euroopan kestävän kehityksen viikkoa.

Tilaisuudessa kuulemme alustukset SDP:n kansanedustajalta ja suuren valiokunnan 2. varapuheenjohtajalta Tytti Tuppuraiselta, Helsingin yliopiston dosentti Marjaana Jauholalta sekä Feministisen puoleen puheenjohtajalta Katju Arolta. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan kommenttipuheenvuorot SYL:n hallituksen kehitysyhteistyövastaava Veera Alahuhdalta sekä Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikalta. Lopuksi pohdimme yhdessä, millaista olisi sosiaalisesti kestävä ja tasa-arvoinen talous sekä sitä tukeva politiikka.

Kestävä ja tasa-arvoinen talous – onko EU:sta tiennäyttäjäksi? -tilaisuus on osa Kehyksen toteuttamaa ja Ulkoasiainministeriön tukemaa Eurooppatiedotus-hanketta ”EU ja globaali kestävyysvaje: Agenda 2030:n haasteet EU:n talous- ja kauppapolitiikalle”

Seminaarin jälkeen, klo 12-13, jatkamme Kehyksen tuoreen Kestävä kehitys ja globaali talous -julkaisun julkistamistilaisuudella.

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella viimeistään tiistaina 30.5.