Koulutus EU-vaikuttamisesta järjestötoimijoille

18.9.2017 10:00  –  18.9.2017 15:00

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ja Eurooppalainen Suomi järjestävät 18. syyskuuta järjestötoimijoille suunnatun maksuttoman koulutuksen EU-vaikuttamisesta.

Aika: Maanantai 18.9.2017 klo 10.00–15.00
Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs, Helsinki

Koulutuksessa tutustumme Euroopan parlamentin toimintaan ja siihen liittyviin vaikuttamiskanaviin sekä viestinnän rooliin ja hyödyntämiseen EU-vaikuttamistyössä. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöjen aktiiveille ja työntekijöille, mutta myös muut EU-vaikuttamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Koulutukseen osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit.

Koulutuksen aamupäivän osuus käsittelee Euroopan parlamentin toimintaa sekä mahdollisuuksia vaikuttaa parlamentin päätöksentekoon. Tutustumme Euroopan parlamentin päätöksentekoprosesseihin ja siihen, kuinka järjestöt ja parlamentaarikot voivat vaikuttaa parlamentin lakialoitteisiin ja mietintöihin.

Iltapäivän osuus keskittyy viestinnän merkitykseen EU-asioihin vaikuttamisessa ja oman sanoman levittämisessä. Tutustumme kanaviin, joiden kautta järjestöt ja kansalaiset voivat saada ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa EU-prosesseista sekä järjestöjen keinoihin saada omia viestejään kuulluksi EU-asioissa.

Koulutuksen aikataulu:

10:00 Tilaisuuden avaus: Eurooppalainen Suomi ry | Kehys ry

10:15 Euroopan parlamentin esittely: Niina Saloranta, lehdistötiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto

10:45 Vaikuttaminen parlamentin kannanmuodostukseen – case Agenda 2030:  Jussi Kanner, vaikuttamistyön koordinaattori, Kehys ry

11:30 Suomalaiset mepit – vaikuttaminen meppien kautta: Niilo Toivonen, valtuuskunnan koordinaattori, SDP:n valtuuskunta Euroopan parlamentissa

12:15 Lounas

13:00 Kuinka tulla kuulluksi EU:ssa?: Tuomas Tikkanen, viestinnän tekijä, Ellun Kanat

13:45 Käyrät kurkut, kielletyt imurit – Faktantsekkaus osana sanomaa: Kristian Kyllönen, pääsihteeri, Eurooppanuoret ry

14:30 Pieni suuri vaikuttaja – kansalaiskeskustelu EU:sta: Aku Aarva, toiminnanjohtaja, Eurooppalainen Suomi ry

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevan lomakkeen kautta perjantaihin 15. syyskuuta klo 17 mennessä. Osallistujamäärä on rajattu.

Lämpimästi tervetuloa!