Koulutus: Vaikuta EU-politiikkaan Suomessa 8.10.

8.10.2018 09:00  –  8.10.2018 15:00

Aika: maanantai 8.10.2018 klo 9.00–15.00
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Älä suotta odottele Brysselin konetta, sillä eurooppalaisiin politiikkoihin voi vaikuttaa myös Suomesta käsin! Kehyksen ja Eurooppalaisen Suomen suositut EU-vaikuttamisen koulutukset jatkuvat 8. lokakuuta.

Järjestöille suunnatussa koulutuksessa selviää, miten Suomen linja eri EU-kysymyksissä muodostuu, millainen lobbaus toimii tehokkaimmin ja millaisia vaikuttamismahdollisuuksia Suomen EU-puheenjohtajuus syksyllä 2019 tuo mukanaan. Koulutuksessa tutustumme mm. EU-päätöksentekoon Suomen eduskunnassa, suomalaisten järjestöjen EU-vaikuttamiseen sekä Suomen EU-puheenjohtajuuden avaamiin vaikuttamismahdollisuuksiin. Samalla etsimme käytännön eväitä osallistujien omaan vaikuttamistyöhön.

Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöjen aktiiveille ja työntekijöille, mutta myös muut EU-vaikuttamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Koulutukseen osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit.

Koulutuksen asiantuntijavieraina toimivat Journalisti-lehden päätoimittaja ja aiemmin meppiavustajana työskennellyt Maria Petterson, pitkän linjan EU-vaikuttaja Juha Ruippo Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, valiokuntaneuvos Anna Sorto eduskunnan suuresta valiokunnasta sekä vaikuttamistyön koordinaattori Jussi Kanner Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksestä. Koulutuksen vetäjinä toimivat Elina Mikola (Kehys) ja Aku Aarva (Eurooppalainen Suomi).

Ilmoittaudu mukaan oheisella verkkolomakkeella viimeistään ke 3.10. Koulutukseen mahtuu rajoitettu määrä osallistujia.

Lisätietoja koulutuksesta: Elina Mikola, elina.mikola (at) kehys.fi, puh: 046 851 5974

Huom: Kehys ja ES järjestävät syksyllä 2018 kaksi toisiaan täydentävää EU-vaikuttamisen koulutusta. 10. syyskuuta järjestettävään koulutukseen ”Euroopan Unioni – vaikuttamisen paikka” pääset ilmoittautumaan tästä linkistä.