Ruokaturva-aamiainen: Metsien merkitys ruokaturvalle

2.11.2017 08:30  –  2.11.2017 11:00

Keskustelu ruokaturva-aiheisista tutkimuksista ja niiden hyödyntämisestä kehitysyhteistyöohjelmissa jatkuu marraskuussa, kun aamukahveilla keskustellaan metsien merkityksestä ruokaturvalle.

Metsät ovat keskeisessä roolissa maaperän ravinteiden sitomisessa ja monimuotoisten elinympäristöjen takaajina. Tämän lisäksi metsästä saatavat ravinto ja tuotteet toimivat merkittävinä ravinnon ja tulonmuodostuksen lähteinä.

Aika: Torstai 2. marraskuuta klo 8.30–11

Paikka: MTK:n seminaaritilat, Simonkatu 6, Helsinki

Ohjelma:

8:30 Aamiainen ja avauspuheenvuoro: Juha Marttila, MTK

8:40 Terveiset maailman ruokaturvakomiteasta: Karoliina Tuukkanen, Suomen Lähetysseura

8:50 Tutkimuksia metsästä:

  • Olavi Luukkanen, Vitri: Peltometsäviljely – kokemuksia Sudanista yli 30 vuoden ajalta
  • Markku Kanninen, Vitri: Metsät ja sopeutuminen ilmastonmuutokseen

9:30 Käytännön tapausesimerkkejä metsien hyödyntämisestä ruokaturvan parantamiseksi

  • Jenna Kettunen, Solidaarisuus: Hunajantuotanto Nicaraguassa
  • Marja Mutanen, Helsingin yliopisto: Metsänantimet ravintona Mosambikissa

10:00 Avointa keskustelua

11:00 Tilaisuus päättyy

MTK, FFD, ulkoministeriö ja Kehys toivottavat kaikki tervetulleiksi keskustelemaan!

Ilmoittautumiset maanantaihin 30.10. mennessä alla olevalla lomakkeella.