Ruokaturvaa ötökkäproteiineilla

15.11.2018 08:30  –  15.11.2018 11:00

Tervetuloa ruokaturvatutkijoiden ja -toimijoiden aamukahveille!

Aika: Torstai 15.11.2018 klo 8:30 – 11:00
Paikka: MTK:n seminaaritilat, Simonkatu 6, Helsinki

Jo perinteeksi muodostuneessa ruokaturvatutkijoiden ja –toimijoiden yhteisessä aamukahvitilaisuudessa kuullaan korkeatasoisia alustuksia ja käydään vilkasta keskustelua. Tällä kerralla keskitytään hyönteisproteiinilähteiden etsimiseen ja kehittämiseen sekä niiden tiimoilta tehtyyn yhteistyöhön suomalaisten ja kehitysmaiden toimijoiden kesken.

Ohjelma:

8:30 Kahvitarjoilu

8:35 Avaussanat MTK

8:45 Anu Valtonen, Vilma Lehtovaara, Jaana Sorjonen Itä-Suomen yliopisto

  • Tuloksia ja kokemuksia Suomen Akatemian ja MMM:n rahoittamista tutkimushankkeista, mm. nsenene-hepokattien kasvatusmenetelmän kehittämiseksi Ugandassa (yhteistyössä Makereren yliopisto, Kampala) sekä kiertotalouteen perustuvien hyönteisrehujen kehittämisestä

9:15 Jaakko Korpela EntoCube Oy

  • Kokemuksia Turun yliopiston ja Perun La Molina yliopiston yhteistyöstä ja La Molinan tutkimuksista Andien alkuperäiskasvien parissa
  • Mitä EntoCube tekee ja voivatko hyönteiset olla yksi ratkaisu maailman ruokaturvaongelmaan?

9:45   Kommenttipuheenvuoro Katja Korhonen, Helsingin yliopisto

9:55   Keskustelu

10:25 Loppusanat UM

 

Lämpimästi tervetuloa!

Tarjoilun järjestämisen vuoksi pyydämme ilmoittautumista viimeistään 9.11. alla olevalla lomakkeella.