Suomi on haastettu – Miten saavutamme Agenda 2030:n?

12.7.2017 10:00  –  12.7.2017 11:15

Lähes kaksi vuotta sitten YK:n jäsenmaat hyväksyivät kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet ja toimintaohjelman, Agenda 2030:n. Mitä tämä tarkoittaa Suomelle? Mitä Suomi ja suomalaiset voivat tehdä Agenda 2030:n saavuttamiseksi globaalisti? Ja miten kaikki saadaan mukaan edistämään kestävää kehitystä?

Aika: keskiviikko 12. heinäkuuta klo 10–11.15
Paikka: SuomiAreenan Purjelava, Raatihuoneenpuisto, Pori

Kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 on maailmanlaajuinen, mutta jokainen maa päättää sen toimeenpanosta itse. Suomea on maailmalla kehuttu kestävän kehityksen mallimaaksi, ja moni haluaakin ottaa meistä mallia. Toisaalta Suomessakin riittää vielä työtä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, kun yhteiskunnan eri toimijat ratkovat kestävän kehityksen haasteita yhdessä. Mikä on valtion ja kuntien rooli kestävän kehityksen toteuttamisessa, entä yritysten? Mitä kansalaisjärjestöt ja tiede tuovat kestävään kehitykseen? Ja mitä jokainen meistä voi tehdä Agenda 2030:n saavuttamiseksi?

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on yksi väline Agenda 2030:n toteuttamisessa. Se on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Sitoumus on suomalainen malli, jolla on vientiä myös maailmalla.

Keskustelemassa ovat ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, ulkoasianministeriön osastopäällikkö Satu Santala, Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen, Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen, kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen ja tutkijatohtori Tuuli Hirvilammi, vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen, kokoomuksen kunnanvaltuutettu Mikael Ropo sekä nuorten Agenda 2030 -ryhmän ja SYL:n hallituksen jäsen Veera Alahuhta. Keskustelun juontavat Ylen toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan.

Paneelin järjestää kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö yhteistyössä Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksen kanssa.