SuomiAreena: Maailma muuttuu – muuttuuko kehitysyhteistyö?

16.7.2018 17:30  –  16.7.2018 18:30

Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Ulkoministeriö, Suomen Punainen Risti, Plan International Suomi, Kehys ja Kepa järjestävät SuomiAreenassa keskustelun kehitysyhteistyön tulevaisuudesta.

Aika: maanantai 16. heinäkuuta klo 17.30-18.30
Paikka: Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12, Pori

Maailman väestö on koulutetumpaa ja vauraampaa kuin koskaan aikaisemmin. Lähes kaikki lapset aloittavat peruskoulun ja yli 85 prosenttia 15-vuotta täyttäneistä osaa lukea. Talous kasvaa monissa kehitysmaissa moninkertaisesti nopeammin kuin länsimaissa. Samalla kun vauraus kasvaa, epävarmuus kuitenkin lisääntyy. Syvenevä eriarvoisuus, kiihtyvä muuttoliike, lämpenevä ilmasto ja pysyvä nuorisotyöttömyys ovat vain muutama esimerkki yhteisistä ongelmistamme, jotka ovat tulleet jäädäkseen, mutta joihin kellään ei ole valmiita vastauksia.

Mitkä ovat ne askeleet, jotka meidän pitäisi seuraavaksi ottaa, jotta pystyisimme pysäyttämään eriarvoistumisen kierteen ja varmistamaan hyvinvoinnin lisääntymisen myös jatkossa? Yritysten roolia ja yhteiskuntavastuuta korostetaan yhä enemmän, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Tilaisuudessa keskustellaan yksityissektorin, ulkoministeriön ja järjestön edustajan kanssa yhteisen maailmamme tulevaisuudesta sekä siitä, mikä on kehitysyhteistyön rooli muuttuvan maailman tarpeisiin vastaamisessa.

Kehitysyhteistyön tulevaisuudesta keskustelevat Kirkon Ulkomaanavun maajohtaja Mika Jokivuori, Combi Works Oy:n toimitusjohtaja Viljami Kettunen ja Ulkoministeriön osastopäällikkö Satu Santala. Keskustelun juontaa Riku Rantala.