EU sai uuden kehityspoliittisen konsensuksen

Euroopan komission, parlamentin ja jäsenvaltioiden edustajat allekirjoittivat 7. kesäkuuta uuden kehityspoliittisen konsensuksen, joka ohjaa EU:n ja sen jäsenmaiden kehityspolitiikkaa seuraavan vuosikymmenen ajan. Uusi konsensus yhdenmukaistaa EU:n kehityspolitiikkaa kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda 2030:n kanssa.

EU:n tuore kehityspoliittinen konsensus luo yhteisen eurooppalaisen vision kehityspolitiikan arvoille, periaatteille ja toimintatavoille. Konsensuksen allekirjoittivat 7. kesäkuuta Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, korkea edustaja ja komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini sekä jäsenvaltioiden puolesta Maltan pääministeri Joseph Muscat.

Uusi konsensus päivitettiin vastaamaan kehityspolitiikan viimeaikaisia muutoksia, ja se pitääkin sisällään esimerkiksi Agenda 2030:n keskeiset periaatteet ja tavoitteet sekä tunnustaa kansalaisyhteiskunnan roolin kehityksessä. Samaan aikaan se kuitenkin myös avaa kehityspolitiikkaa kohti muuttoliikkeen hallintaa ja turvallisuussektorin vahvistamista, mistä kehitysjärjestöt ovat huolissaan.

Lue lisää:

 


Kuva: © European Union, 2017   /  Source: EC – Audiovisual Service   /   Photo: Chara Kaminara-Pipitsouli

14.6.2017