Kehys lakkautettiin – suunta kohti uutta kattojärjestöä!

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry lakkautettiin yhdistyksen viimeisessä kevätkokouksessa 27. huhtikuuta 2018. Kevätkokouksen jälkeen Kehyksen ja Kepan muodostaman uuden kattojärjestön jäsenet pääsivät ideoimaan ja hiomaan uuden järjestön nimeä, ohjelmaa sekä sääntöjä.

Kevätkokous jäi historiaan viimeisenä vuosikokouksena ja päätti Kehyksen 15-vuotisen toiminnan nykymuodossaan. Kevätkokouksessa käsiteltiin myös sääntömääräisiä asioita, kuten hyväksyttiin vuoden 2017 toimintakertomus.

Viime marraskuussa Kehyksen ja Kepan syyskokoukset hyväksyivät muutossuunnitelman matkalle kohti uutta kattojärjestöä. Kevään 2018 aikana on valmisteltu uuden järjestön sääntöjä, nimeä ja ohjelmaa, ja kevätkokouksen jälkeen järjestetyssä työpajassa jäsenjärjestöt pääsivät vaikuttamaan niihin. Uuden kattojärjestön säännöt, nimi ja ohjelma hyväksytään perustamiskokouksessa 19. kesäkuuta.

Muutosprosessi siirtyy toukokuussa konkreettisesti seuraavaan vaiheeseen, kun Juha-Erkki Mäntyniemi aloittaa uuden kattojärjestön toiminnanjohtajana.

Lue lisää:


Kuva: Pääsihteeri Rilli Lappalainen kiitti Kehyksen hallitusta työstään.

2.5.2018